JULIOL 2019 Immersió al món de la Lavanda
Lloc:  Sault en Provence (França)
Dies:  Del 29 de juny ( 20 hores) al 5 de juliol (10 h)

L’objectiu del curs és conèixer el cultiu i els usos de les diferents espècies de lavandes.

El curs s’imparteix a Sault, un petit poble de la Provença, considerat la capital de la lavanda perquè una gran part dels habitants es dediquen, des de fa més de cent anys, al conreu i venda de la lavanda. 
Ens trobem a Sault a les 20 h del  dissabte 29 de juny.  
El curs comença el diumenge  amb una introducció teòrica del gènere Lavandula seguit d’una visita als camps per aprendre a distingir les diferents espècies de Lavandules  i conèixer les seves característiques. 
El dilluns , al matí, visitem  una família de pagesos que ens ensenya tot el cicle del cultiu, la recol·lecció i l'assecatge de la lavanda. A la tarda, al taller, elaborem diferents treballs decoratius amb les plantes recol·lectades.
El dimarts  visitem una destil·leria  per veure com s'obtenen els olis essencials. A la tarda, estudiem els usos medicinals dels olis essencials de  les diferents espècies de lavandes i fem diferents preparats .
El dimecres  dediquem el matí  per aprendre a fer  xampú, colònia, perfums....... A la tarda visitem els camps de lavanda del Plateau d'Albion.
El dijous  coneixem els usos culinaris de la lavanda i a la tarda fem una visita pels pobles del voltant de Sault. El taller s'acaba el divendres després d’esmorzar.
L'allotjament és en una antiga casa noble del segle XVIII situada a les afores del poble. 

Preu total: 750 € euros

 

         

Important:

L’allotjament inclou dormir i els àpats  

 Si voleu compartir el viatge m’ho comuniqueu.

 

 Adreça:

L’hermitage.

Monte De Loratoire

84390 Sault en Provençe

  

Carme Bosch està inscrita en el Registre de Turisme de Catalunya FUE-2017- 00523001