JULIOL 2020 Immersió al món de la Lavanda
Lloc:  Sault en Provence (França)
Dies:  Taller 1: del 4 al 7 Taller 2: del 9 al 12 Taller 3: Del 14 al 17 de juliol

L’objectiu del curs és conèixer el cultiu i els usos de les diferents espècies de lavandes.

El curs s’imparteix a Sault, un petit poble de la Provença, considerat la capital de la lavanda perquè una gran part dels habitants es dediquen, des de fa més de cent anys, al conreu i venda de la lavanda. 
El curs comença  amb una introducció teòrica del gènere Lavandula seguit d’una visita als camps per aprendre a distingir les diferents espècies de Lavandules  i conèixer les seves característiques. 
El segon dia visitem  una família de pagesos que ens ensenya tot el cicle del cultiu, la recol·lecció i l'assecatge de la lavanda. A la tarda, al taller, elaborem diferents treballs decoratius amb les plantes recol·lectades.
El tercer dia visitem una destil·leria  per veure com s'obtenen els olis essencials. A la tarda, estudiem els usos medicinals dels olis essencials de  les diferents espècies de lavandes i fem diferents preparats .
El quart dia  dediquem el matí  per aprendre a fer  xampú, colònia, perfums.......  El taller s'acaba després de dinar .
L'allotjament és en una antiga casa noble del segle XVIII situada a les afores del poble. La cuinera, Madame Pascalle, ens ofereix cuina tradicional francesa amb productes ecològics i de proximitat.

Preu total: 550  euros

 

         

Important:

L’allotjament inclou dormir i els àpats  

 Si voleu compartir el viatge m’ho comuniqueu.

 

 Adreça:

L’hermitage.

Monte De Loratoire

84390 Sault en Provençe

  

Carme Bosch està inscrita en el Registre de Turisme de Catalunya FUE-2017- 00523001