Essències
Fotografies: Josep M. Oliveras i Puig

Les espècies vegetals ens ofereixen un repertori aromàtic i cromàtic immesurable, que per molt que s’afanyi l’home a imitar mai no podrà aconseguir. La munió de fragàncies diferents que trobem a la natura forma una bella i delicada simfonia que només podem percebre amb l’olfacte.
L’exposició-instal•lació “Essències “ pretén donar a conèixer a través de l’aroma i del color algunes de les plantes aromàtiques més populars que creixen en els països de la Mediterrània. Hem triat 15 plantes, que utilitzem a través de la cuina, de la cosmètica o de la medicina. Plantes que creixen en els nostres jardins o camps, que aporten a l’aire l’aroma essencial de les terres de la mediterrània.
La exposició amb una clara intenció pedagògica mostra a través de fotografies, textos i projeccions els diferents mètodes d’extracció de les essències aromàtiques de les plantes i els usos d’aquest olis essencials en les diferents industries que necessiten l’aroma com a matèria bàsica.
A través d’un vídeo escoltarem el neuròleg Miquel Sánchez Romera explicant la influència de les aromes en el nostre món afectiu i al perfumista Rosendo Mateu que comenta l’ús de les plantes aromàtiques en l’elaboració de perfums.

Recerca, projecte i direcció:

Carme Bosch

Muntatge:
Nona Umbert
Josep Mercader
Anna Caparrós
Beatriz López

Creacions d’aigua i aire :
Carles Torrent Pagès
Enginyer tècnic:
Ramon Pons

Il·luminació:
Lainvisible

Música:
Compositor: Marcel Casella
Intèrpretes: Anna Subirana (véu) Joan aguiar ( violi i mandolina)
Marcel Casellas ( contrabaix, mandoles i percussions) Toni Rocosa (clarinets i tenora) Alfons Rojo (guitarres) Conrad Setó (piano)
David Rossell( tècnic de so).

Fotografies Marroc: Àlex Ventós
Fotografia Lavandula angustifolia: Sara Aliaga
Fotografia Lavandula latifolia: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.